penis ve testis dokusunda buruşma sarkma
Soru
çok sık ilişkiye giren biri idim 31 yaşından sonra penisimde burusukklu hayalarimda sarkma oldu şuan 33 yaşındayım artık sertleşme sorunu ve üstümde isteksizlik oluştu bizimkini çok yıprattim sanırım küstü tedavi yada doktora gitmem gerekirmi ? bu durum beni çok rahatsız ediyor 4 sene önce sabah kalkar akşam inmezdi şimdi ne kalkıyor ne uyanıyor 😫
Cevaplar ( 5 )
bir an önce doktora görünmende fayda var çünkü sağlık ertelemeye gelmez
gençken genital bölgeler çok seksi görünür, yaşlandıkça kararır buruşur, pürüssüz ten sarkmaya başlar, deri altındaki yağlı doku yüzeyde girintili çıkıntılı yerler meydana getirir falan falan. aşırı bir durum olduğunu düşünüyorsan cildiye doktoruna gidebilirsin. lakin zamanla ortaya çıkan bir durumsa ona yapacak birşey yok, malesef yaşlandıkça çirkinleşiyoruz. zaten gençeken bedene görsele önem veriyoruz, yaşlandıkça artık görsellik değerini yitiriyor, ruha düşüncelere günül bağına önem vermeye başlıyoruz. o sebeple çok da takılma kendine bunu stres yapma derim.
yaşlanıyorsun moruk, normal değilmi, azda olsa farkındayım benim bile göbişim popom memelerim sarkmaya başlıyor. tabi ben normal köşulları diyorum eğer aşırı bir değişim varsa garip durum olduğunu düşünüyorsan doktora gitmelisin belki vücudunda hormonel bir sorun olabilir.
penis küçülmesi, testis büzüşmesi ve peniste renk değişikliği sebebleri hakkında bilgisi olan varsa yardım istiyorum peniste son 2 senedir 5 cm civarında küçülme testislerde daha doğrusu testis derisinde büzüşme yaşamaya başladım daha evvel açık renkte olan penisim resmen simsiyah olmaya başladı lütfen bilgisi olan varsa yazarmı doktora gitmeye utanıyorum teşekkürler
ben bu konuda beş adet olasılık üzerinde duruyorum. birincisi hormonal değişiklikler ve düzensizlikler özellikle melanin üretimini etkileyebilir ve cilt renginde kararmaya neden olabilir. ikincisi ciltteki iltihaplanmalar, mantar enfeksiyonları, bakteriyel enfeksiyonlar veya dermatolojik sorunlar, melanositlerin aktivitesini etkileyebilir ve cilt tonunda değişikliklere sebep olabilir. üçüncüsü vücut ağırlığındaki değişiklikler, diyabet gibi metabolik durumlar ve yaşlanma süreci, bu gibi durumlar, dolaşım sistemini etkileyerek ciltte pigmentasyon değişikliklerine sebep olduğu biliniyor. dördüncüsü sık epilasyon, tıraş veya diğer cilt tahrişine neden olan aktiviteler, yine melanin üretimini uyarabilir ve ciltte renk değişikliklerine neden olabilir. beşincisi, cildin havasız kalması, yanlış çamasşır kullanımı, terleme sonucu tuzlu terin cildi karartması gibi ihtimallerde var. sonuçta sebep nedir kesin bilmek zor eğer ciltte aşırı değişimler var ise anormalin üzerinde bir durum ise, o zaman bir uzmandan yardım almak mecbur oluyor.