hpv tip 62 ve 72 hakkında başına gelen var mı bıktım artık

Soru

merhaba, bende hpv 62 ve 72 çıktı. bir kaç adet siğil tarzı belirtim vardı. doktora gittim ve siğil olmadığını molluscum tarzı bir şey söyledi. bunları çoğalmaması adına yakma işlemi uyguladı. gerçekten iyileşmesi zor bir süreçti (özele gittiğim için verdiğim paranın da haddi hesabı yok). yaram iyileşti baya şuan tekrar minik bir iki tane yine onlardan gördüm. bacaklarımın arasında yani vajinamda değil ve tekrar büyüyecek ya da artacak mı korkusu var. tekrar gitmek istiyorum ama buna para vermekten çok yoruldum. extra hpv için fitil kullanıyorum yani etkilerini azaltmak adına. onun parası, muayene parası, yapılan işlemin, parası derken gerçekten çok canım sıkıldı. ben bundan nasıl kurtulacağım bağışıklık sistemim zaten çok zayıf. her şey ayrı bi sorun çıkarıyor. sigarayı bırakamıyorum, psikolojik olarak bitik durumdayım, çaresiz hissediyorum kendimi. aylardır sürekli bu illetle uğraşıyorum, sürekli bi şeyler gerekiyor. kızlar bu hpv 62 ve hpv tip 72 başına gelen ya da molluscum başına gelen tavsiye verecek olan var mı ?

Cevaplar ( 5 )

  1. 2

    HPV 62, 72 ve Molluscum Contagiosum Hakkında Bilgiler

    HPV (Human Papillomavirus):
    – Cilde ve mukozalara bulaşan bir virüstür.
    – 200’den fazla türü bulunur.
    – Bazı türleri genital siğil ve rahim ağzı kanseri gibi sağlık problemlerine yol açabilir.
    – HPV bulaştıktan sonra belirtiler her zaman hemen görülmez. Belirtiler genellikle birkaç hafta veya ay sonra ortaya çıkar.
    – HPV tedavisinin amacı, HPV ile ilişkili sağlık problemlerini önlemek veya tedavi etmektir.

    HPV 62 ve 72:
    – Düşük riskli HPV türleri olarak sınıflandırılırlar.
    – Genital siğil ve rahim ağzı kanseri gibi sağlık problemlerine yol açma olasılıkları düşüktür.
    – HPV 62 ve 72, genellikle kendiliğinden geçer.

    Molluscum Contagiosum:
    – Molluscum contagiosum virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir cilt hastalığıdır.
    – Genellikle küçük, yumuşak, etli, beyaz veya pembe siğiller olarak görünür.
    – Çocuklarda ve gençlerde daha yaygındır.
    – Molluscum genellikle kendiliğinden geçer, ancak tedavi seçenekleri de mevcuttur.

    Molluscum tedavisi:
    – Kriyoterapi: Siğillerin dondurulması
    – Elektroterapi: Siğillerin elektrik akımı ile yakılması
    – Lazer tedavisi: Siğillerin lazer ışığı ile yakılması
    – Topikal ilaçlar: Siğillerin küçülmesine veya kaybolmasına yardımcı olmak için uygulanan kremler veya merhemler

    Genel Tavsiyeler:
    – Güvenli seks yapın.
    – Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışın.
    – Stresi azaltın.
    – Düzenli egzersiz yapın.
    – Sağlıklı beslenin.
    – Sigarayı bırakın.
    – Düzenli olarak smear testi yaptırın.

    HPV ve molluscum doğuştan olamaz. Her ikisi de bulaşma yoluyla oluşan enfeksiyonlardır.

    HPV:
    – HPV, cinsel temas yoluyla bulaşır. Prezervatif kullanımı bulaşma riskini azaltabilir.
    – Anne karnında da anneden bebeğe bulaşma riski vardır. Bu durum nadirdir, ancak doğum sırasında veya emzirme yoluyla gerçekleşebilir.
    – Cilt teması yoluyla da bulaşma mümkündür, ancak bu nadir bir durumdur.

    Molluscum Contagiosum:
    – Molluscum contagiosum, doğrudan temas yoluyla bulaşır. Bulaşma, siğillerle temas ettikten sonra elleri yıkamama veya siğilleri paylaşma yoluyla olabilir.
    – Havuzlar ve saunalar gibi ortak alanlarda da bulaşma mümkündür.

  2. 2

    hayatım kendini strese sokma, psikolojik olarak zayıfladıkça bu tip sorunlar daha beter azıyor. 15 yıl önce arkadaşımda aynı sorunlar olmuştu, nişanlısından bulaşmış. sonra tabi nişan attılar çünkü nişanlısıda bunu gittiği eskorttan kapmış. 3 yıl sonra arkadaşım başka biri ile evlendi. şimdilerde 2 çocuğu var, sürekli hpv için smear testi yaptırıyor ve kontrol altında tutuyorlar. tamamen temizlenmiyor bu illet, ilaçlarla ilerlemesi biraz yavaşlıyor tabi. bu gibi tedaviler için devlet kurumlarını tercih edersen maddi olarak da yükün hafifler. bu arada nerden bulaştı nasıl bir düzenin var bilmiyorum ama yaşadığın ilişkilerde başkalarına da bulaştırman sözkonusu bu konuda da bilinçli olmalısın.

  3. 2

    bunu nerden kaptınız ki ? sevgilnizden falan mı ? bide şunu unutmayın siz durmayın tedavi olun ama eğer cinsellik yaşadığınız kişiden kaptıysanız onunda sizinle tedavi olamsı ilaç kullanması lazım yoksa tekrar tekrar size bulaşır tazler. zaten tedavi süreci ciddi şekilde takip edilmezse kansere dönüşme riski vardır. bu arada perezervatifle korunmak bu gibi hastlaıklarda pek fayda etmiyor, tenden tene terle falan kolayca bulaşabiliyor.

  4. 2

    yaşadıklarınız epey üzücü ve ne yazık kolay geçmeyen bir virüstür. sigara stres sağlıksız beşlenme kötü koşullarda yaşama kalitesiz çamaşır ve iç giyim ürünlerini kullanmdak da yayılmasını körüklüyor. hpv ile ilgili bir belgesel izlemiştim, avrupada neredeyse 10 kadının 8’inde hayatlarının bir döneminde bu illetle uğrşatığını belirtiyordu. üstelik bu sorunlar kadınlarda kansere raha yatkın olduğu için daha çok takip ediliyor. aksine erkeklerde çoğu kişi taşıyısı ve bulaştırıcı olarak hiç fark etmeden başkalarına bu virüsü bulaştırıyor. @+mavi-deniz haklı öncelikle nereden bulaştığını bilmen lazım. eğer sevgilinden falan ise bu kişiyle ilişkiyi kesmen lazım, hatta onun da tedavi olması ilaç kullanması lazım. yoksa yine bulaşı olur. stres yapma kötü bir virüs ama dünyanın sonu değil. düzenli tedavini ol, sigarayı bırak, moralini yüksek tut çünkü pozitif olmak çok önemli.

  5. 1

    allah şifa verein moralinizi yüksek tutun kafanızı bu hastalıklarla çok meşgul etmemek için çapa gösterin

Bir cevap bırakın